Prothese op implantaten

05-min

Niet van echt te onderscheiden…

Waarom voor een prothese op implantaten kiezen? Wij maken volledige of partiele overkappingsprotheses op implantaten op zowel de boven- als de onderkaak. Wanneer u te lang zonder bepaalde tanden of kiezen loopt, gaat de onder- en/of bovenkaak steeds verder slinken. Dan is er geen houvast meer voor een eventuele prothese. Samen met een implantoloog zorgen wij voor de juiste aanpassing aan uw gebit. Zo kunt u weer zorgeloos eten, bijten en glimlachen. Met oog voor detail en niet van echt te onderscheiden!

Volledige of partiele protheses

Volledige of partiele prothese op implantaten plaatsen we om een of meerdere tanden en kiezen te vervangen. Een implantaat neemt de functie over van de tandwortel. We gebruiken implantaten als een stevige basis voor protheses.

Loszittende prothese?

Wanneer u last hebt van een loszittende prothese, is een klikgebit/ kunstgebit op implantaten het overwegen waard. Voor een onderkaak geldt hierbij een minimum van twee implantaten en boven vier. Dit kan de bijtkracht met 80% verhogen. Graag informeren wij u hierover tijdens een persoonlijke afspraak.

Twee systemen

Kuijpers Kunstgebitten werkt met twee systemen. Geheel naar uw wensen zorgen wij weer voor die stralende lach. Op een van de twee systemen bouwt Kuijpers Kunstgebitten vervolgens de op maat gemaakte brug of gebitsprothese:

Drukknopsysteem. Het voordeel van dit systeem is dat het goed is schoon te houden. Wanneer u kiest voor dit systeem, houdt u iets speling in uw gebit.
Stegsysteem. Met dit systeem verkrijgt u een betere balans en meer houvast. Nadeel is dat het een starre constructie is die moeilijker is schoon te maken.

Waarom een implantaat?

Solide basis voor vaste prothesetanden, vaste prothesekiezen of een gebit.
Weer probleemloos kunnen bijten, kauwen, lachen en praten.
Weer een stralende lach zonder ontregelende open ruimtes en gaten.
Duurzaam en hoog belastbaar.
Behoud van kaakbot.
Omliggende tanden en kiezen blijven behouden en onbeschadigd.

Gezond kaakbot

Wanneer we kiezen voor implantaten, is het noodzakelijk dat u over voldoende gezond kaakbot beschikt. Wanneer tanden of kiezen niet aanwezig zijn of worden getrokken, slinkt het kaakbot. Dit betekent dat de kaak smaller en lager wordt. Om implantaten te kunnen plaatsen, moet er een minimale hoeveelheid kaakbot aanwezig zijn. De implantaten hebben een bepaalde diameter en lengte, die afhankelijk is van de botkwaliteit en de hoeveelheid krachten die de implantaten te verduren krijgen. Wanneer er te weinig hoogte aanwezig is, kunnen we de kaakbijholte vullen met kunstbot.

Vergoeding en plaatsing

In het geval van een flink geslonken/geresorbeerde kaak vergoedt de  zorgverzekering de implantaten volledig. De implantaten worden elders geplaatst. Via doorwijzing vanuit mij naar Mondig! in Veldhoven.

Tom Kuijpers, tandprotheticus:

“Persoonlijke aandacht vind ik heel belangrijk. Het is spannend als je gebit niet optimaal is en je ervoor kiest om een prothese te nemen.”

Overige Diensten

Services

Neem contact met ons op

Beste klant,
 
Graag brengen wij u op de hoogte van onze verhuizing.
Per 30 Januari is het nieuwe adres: 
 
Hagendorenseweg 2, 5503EC Veldhoven.
 
De overige contactgegevens blijven hetzelfde.
 
Met vriendelijke groet,
Tom Kuijpers, uw Tandprotheticus