Partiele prothetiek

18-min

Klein maar fijn!

Hebt u een prima gebit? Maar mist er een tand of zijn er ontsierende gaten in uw gebit zichtbaar? Deze kunt u goed laten opvullen met de partiele prothetiek van Kuijpers Kunstgebitten. Het grote voordeel van deze manier van behandelen is dat het een stuk goedkoper is dan kroon- en brugwerk. Wanneer u uw gebit laat aanvullen met partiele prothetiek krijgt u weer de stralende lach van vroeger. Zonder ontsieringen, zonder ‘zwarte gaten’. Wie wil dat nu niet?

Mooi uitgangspunt

Uw bestaande gebit is goed. Dat is een mooi uitgangspunt voor het plaatsen van partiele prothetiek. Er is voldoende houvast aan de bestaande elementen, uw eigen tanden en kiezen in uw mond. Hierdoor zijn de protheses goed te bevestigen maar ook goed uitneembaar en schoon te maken.

Kenmerken van partiele prothetiek:

Alle prothetiek van Kuijpers Kunstgebitten kunt u goed uitnemen.
U kunt de elementen zelf losmaken en schoonmaken.
De prothetiek wordt met een bevestigingssysteem aan uw bestaande gebit bevestigd maar is eenvoudig te verwijderen.
U dient de prothese dagelijks te reinigen voor langdurig behoud van uw prothese maar ook voor behoud van uw eigen gebit.
Een prothese kan nadelige gevolgen hebben voor omliggende tanden en kiezen indien u niet goed reinigt.
Partiele prothetiek wordt niet vergoed door de verzekering, tenzij de patiënt een aanvullende verzekering heeft.
 

Bij Kuijpers Kunstgebitten werken we met twee verschillende types partiele prothetiek:

Frameprothese. Dit is een prothese die bestaat uit een metaalconstructies. Ondanks dat erhaakjes zichtbaar zijn, is een frameprothese esthetisch gezien mooi omdat de prothese minder zichtbaar is dan een kunststof prothese.
Partiele kunststof plaatprothese. Deze prothese geven wij vorm in kunststof. De prothese van kunststof heeft een verhemelteplaat (volledig bedekt). Deze prothese biedt minder houvast door de ontbrekende haakjes. Voordeel van deze prothese is dat hij goedkoper is dan de frameprothese.
Tom Kuijpers, uw tandprotheticus:

“Ik bereid mensen graag voor op wat er gaat gebeuren. Ik leg uit wat het doel van de behandeling is en geef duidelijke voorlichting. Daar neem ik uitgebreid tijd voor.”

 

Overige Diensten

Services

Neem contact met ons op