Volledige gebitsprothese

03-min

Stralende tanden!

Is uw gebit aan een volledige prothese toe? Dan krijgt u zowel aan de bovenkant als ook aan de onderkant van uw kaak een kunstgebit. Persoonlijk en vakkundig gaan we aan de slag met uw aanstaande prothese.

Belangrijk om te weten

Graag maken we u wegwijs in het traject dat we doorlopen wanneer u kiest voor een volledige prothese van Kuijpers Kunstgebitten:

Uw volledige gebit wordt voor 75% van de kosten vergoed. Bij een aanvullende verzekering wordt de prothese volledig vergoed.
U mag een volledig gebit iedere vijf jaar vernieuwen.
U krijgt bij ons jaarlijkse controles. Hiermee voorkomt u dat u onnodig rondloopt met problemen en krijgt u vroegtijdig persoonlijk en eerlijk advies.
U zolang mogelijk van uw prothese laten genieten, daarop is ons advies gericht. Wanneer vervangen na vijf jaar niet nodig is, adviseren wij u dat ook.
Wanneer een gebit niet goed past, heeft dit nadelige gevolgen voor uw kaak, wat weer ten nadele is van uw gezondheid. Met continue controle voorkomen wij dit graag.
Voordat we uw definitieve gebit plaatsen, krijgt u een noodprothese. Hieronder meer.

Hoe werkt een noodprothese?

Laat u voor het eerst een prothese maken? Dan krijgt u eerst een noodprothese. We gaan daarbij uit van de bestaande situatie in uw mond, van het gebit dat u zelf nog hebt. Vervolgens verwijdert de tandarts deze nog bestaande tanden en kiezen. De noodprothese plaatsen wij daarna in uw ‘lege’ mond. In de daarop volgende maanden passen wij uw noodprothese telkens aan, totdat uw kaak zijn definitieve vorm heeft. Dit traject duurt enkele maanden.

Een gebitsprothese. Hoe werkt dat per afspraak?

  1. We bespreken uw wensen en verwachtingen. Ook maken we de eerste afdrukken.
  2. We maken detaillistische, individuele afdrukken om een zo goed mogelijk gebit te kunnen maken.
  3. We kijken hoe u precies bijt. Maar ook wat voor soort tanden en welke kleur het beste bij u passen. Eventueel kijken we naar een foto van vroeger.
  4. We passen de prothese van was aan. In deze fase kunnen we alles nog veranderen. Wanneer we zowel esthetisch als technisch tevreden zijn, gaan we door naar fase 5. Indien niet, dan volgt nog een pasafspraak.
  5. Uw prothese wordt geplaatst! We kijken naar de pasvorm en eventuele knelpunten. Na een week is er een nacontrole om te beoordelen of alles nog fijn zit.
 
Tom Kuijpers, uw tandprotheticus:

“Een tevreden klant die weer normaal kan eten, geen loszittend gebit heeft, geen pijnklachten en weer voluit kan lachen. Dat is waar ik elke dag voor werk.”

 

Overige Diensten

Services

Neem contact met ons op